divendres, 13 de maig de 2016

Acte de lliurament dels Premis Nacionals de Recerca 2015

Els Premis Nacionals de Recerca, convocats pel Govern de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, fomenten el reconeixement social de la ciència i l'activitat d'investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors. I el nostre centre va estar representat per veure aquest event en directe.

Els guardonats de l'edició d'enguany són:

·         Premi Nacional de Recerca: Manel Esteller, director del programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i professor d'investigació ICREA.
·         Premi Nacional de Recerca al Talent Jove: Frank Koppens, professor d'investigació ICREA a l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).
·         Premi Nacional de Mecenatge Científic: Fundació Catalunya - La Pedrera.
·         Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I: Fundació Alícia.
·         Premi Nacional de Comunicació Científica: programa Quèquicom de Televisió de Catalunya.


Manel Esteller els seus estudis fan millorar l'esperança de supervivencia al cáncer.
"Els premis no són el final. Ajuden a posar la recerca al mapa, fomenten la investigació"

La Fundació Catalunya-La Pedrera i la Fundació Alícia vinculades entre sí, comparteixen la missió d’aconseguir un futur millor per a més persones en diferents àmbits que també inclouen el foment de la recerca. En el cas de la Fundació Alícia aquesta tasca es desenvolupa específicament en l’àmbit de l'alimentació.
La Fundació Catalunya-La Pedrera va tenir l’any 2015 un total de 3.600 beneficiaris vinculats als diferents projectes d’impuls de la recerca, com són per exemple els programes “Joves i Ciència”, “Professors i Ciència” i “Bojos per la Ciència”.
"El grafè, material que fa 10 anys era impensable, en el futur serà a tot arreu"- Frank Koppens
és un dels investigadors pioners a nivell mundial en reconèixer el potencial i les propietats del grafè.


http://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/noticies/la-fundacio-catalunya-la-pedrera-i-la-fundacio-alicia-reben-els-premis-nacionals-de-recerca

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/noticies-324/premis-nacionals-de-recerca-2015/video/5600435/

http://www.lavanguardia.com/ciencia/quien/20160511/401719723186/premi-nacional-recerca-2015-manel-esteller-frank-koppens.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada