dijous, 13 de febrer del 2020

Sandra Uve Dia internacional de les dones a la ciència i tecnologia

Sandra Uve


Dia 12 de febrer:

Hem participat de dues xerrades que ens ha fet la Sandra Uve (divulgadora científica, escriptora i fantàstica il·lustradora) pels alumnes de primer i de segon d’ESO, en la setmana de l'11 de febrer. Dia  de conscienciació i de posada en valor d’allò que les nenes i les dones han aportat a la ciència i tecnologia.

Agrair a l’AMPA de l’IPM la seva inestimable col·laboració per dur a terme aquests projectes on tots els alumnes han pogut gaudir d’aquesta jornada.

A la primera xerrada per a segon d’ESO ens ha mostrat el que serà el material per al seu nou llibre, recalcant el paper de les dones investigadores i dissenyadores des del segle XIX fins als nostres dies.




Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA





Hi havia moltes de casa nostra com Margarita Salas que amb unes mostres molt petites ens ajudar a saber de qui és la mostra de l'ADN. I moltes dones actuals com Luz Rello especialista en ajudar a persones amb dislèxia, o la dissenyadora de les rodes del nou prototipus que s’enviarà pròximament a Mart.

Segon d’ESO ha treballat molt aquest tema, i aviat participarem dels seus pòsters digitals a la propera fira científica del Baix Maresme. Ànims segons!

A la segona xerrada els alumnes de primer han gaudit del talent de la Sandra Uve, algunes voluntàries han ajudat a fer el cartell commemoratiu. Han conegut de la mà de la Sandra Uve molts dels invents i dissenys actuals, que els ha relacionat amb malalties que s’estan erradicant com la  malària o la malaltia de chagas. En dissenys de robòtica, d’Informàtica, de Medicina, de Farmacologia, i un llarg etcètera. Realment, sorprenent!

















També ens hem adonat, que moltes d’aquestes dones son artistes i aconsegueixen desenvolupar-se en altres camps com la música, el teatre o en programes de televisió. Algunes es financen recaptant aquests diners per a poder dur a terme aquests projectes. Però totes tenen al cap, que el que realment volen és AJUDAR a la Humanitat.

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA





Volem que les nostres noies i els nostres nois tinguin l’oportunitat de ser: el que vulguin o desitgin ser. I que, actualment els grups per estudiar els problemes que hem de resoldre, es conformarem de diverses persones amb perfils molt i moooolt diferents, per formar un gran equip, i poder atacar els problemes amb diferents punts de vista. Tots sumen, SOM un gran equip en cooperació!

Cristina Blaya
Corresponsal especial a l’IPM J

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada